Opname:

Darmgezondheid: de (on)mogelijkheden van voeding en probiotica
Met gezondheidswetenschapper Karen Koning

Onze darmflora (ook wel de darmmicrobiota genoemd) is erg belangrijk voor onze gezondheid. Inmiddels weten we dat een verstoorde darmmicrobiota een belangrijke rol te speelt bij tal van aandoeningen als allergieën, chronische darmontstekingen en diabetes en dat darmgezondheid een grote invloed heeft op onze kwaliteit van leven. Wat kan je doen om je darmgezondheid positief te beïnvloeden? Welke rol speelt voeding hierin en wat kan je bereiken met probiotica?

 

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Karen Koning

Dr. Karen Koning, heeft gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. In 2002 is zij begonnen aan haar promotieonderzoek “The effect of probiotics on the intestinal microbiota and immune parameters after treatment with antibiotics”, over het effect van probiotica bij antibioticagebruik. Hiermee is zij gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht/MUMC+.

Momenteel is Karen werkzaam bij Winclove Probiotics als hoofd educatie. In deze functie is zij zich steeds meer gaan verdiepen in de rol van de microbiota in ziekte en gezondheid en hoe dit positief te beïnvloeden o.a. met probiotica.