Opname:


Gezonde leefstijl voor kinderen

Met kinderarts Saskia Bouma

Gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk; zeker voor kinderen! Wat een gezonde leefstijl voor kinderen nu precies is, wordt uitgebreid besproken tijdens dit interactieve webinar. Dus, ben jij een ouder, grootouder, verzorger of zelfs professional en ben je dagelijks in contact met kinderen, dan wil je deze lezing zeker niet missen!
Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Kinderarts Saskia Bouma

Saskia Bouma (1971) is sinds 2008 kinderarts, studeerde geneeskunde in Utrecht en is opgeleid tot kinderarts in het Amsterdam Universitair Medische Centra (AUMC). Vanuit de overtuiging dat overgewicht bij kinderen niet thuis hoort in een ziekenhuis en juist bij kinderen, die nog volop in ontwikkeling zijn, alles nog kan, is dr. Saskia in 2020 haar eigen Specialistische centrum voor kinderen met overgewicht gestart: PositiefOverGewicht. Daar biedt zij samen met een toegewijd team de ruimte voor kinderen om zich samen met hun ouders te ontwikkelen naar een gezonde volwassene.  

 

Saskia is lid van de expertisegroep Obesitas van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde en heeft meegeschreven aan de landelijke richtlijn voor kinderen met obesitas. Naast kinderarts is zij ook leefstijlcoach. Het is haar missie om alle kinderen in Nederland de kans te geven op te groeien tot een gezonde volwassene in een gezonde leefomgeving.