fbpx

3 vragen aan…

In de nieuwe Margriet van deze maand geef ik in de rubriek ‘3 vragen aan’ antwoord op de vraag ‘Waarom is leefstijl zo belangrijk’, ‘Ancora Health werkt op basis van data, hoe zit dat?’ en Wordt deze zorg de toekomst?’.

Van Ancora Health heb je misschien nog nooit gehoord, maar ben je nieuwsgierig wat het is en wat daarbij nog meer kan helpen, lees dan snel verder: ik vertel het je!

Waarom is onze leefstijl zo belangrijk?

“Hoe je leeft, heeft invloed op het ontwikkelen van o.a. harten vaatziekten, diabetes, kanker en dementie. Leef je gezond(er), dan kan dat helpen aandoeningen te voorkomen, maar ook medicijngebruik te  verminderen en je fitter te voelen.”

Ancora Health werkt op basis van data. Hoe zit dat?

“Door middel van preventieve tests wordt gekeken naar je bloedwaarden, vetverbranding, het functioneren van je schildklier, welke ziekten zich mogelijk ontwikkelen enzovoort. Zo krijg je inzicht in je algehele gesteldheid en weet je precies waar verandering nodig is.”

Wordt deze zorg de toekomst?

“Ik denk dat we daar meer en meer naartoe gaan. Wat daarbij voorop moet staan is persoonlijke begeleiding. Dat is wat ik ook doe in mijn eigen online leefstijlprogramma (online-leefstijlprogramma.nl).”

Hieronder kun je het artikel ‘3 vragen aan…’ in Margriet nog eens nalezen. Laat je me weten wat je ervan vindt?

3 vragen aan... Dokter Tamara

Meer artikelen

ontspanning afvallen
Waarom helpt ontspanning bij het afvallen?

Wist je dat te veel stress een risico vormt voor je gezondheid? Met mijn patiënten bespreek ik steeds vaker hoe belangrijk het is dat ze ontspannen en stress verminderen. Dit is namelijk heel belangrijk als je overgewicht hebt en wilt afvallen. Maar waarom is dat zo?

middagdutje
Is een powernap/middagdutje goed?

Je hebt een lange week achter de rug en de wekker ging vandaag weer ontzettend vroeg. Rond het middaguur begin je een beetje moe te worden en zou je eigenlijk het liefste even willen slapen. Tijd voor een middagdutje! Maar is dat eigenlijk wel zo goed voor je gezondheid en ritme?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

koken met het seizoen mee herfst
Koken met de seizoenen mee – herfst

Pompoen en paddenstoelen zijn natuurlijk dé ultieme herfstgroenten, maar er zijn nog veel meer lekkere groenten die deze periode van het jaar in het seizoen zijn. En daarom hebben we de seizoensgroenten van de herfst voor je op een rijtje gezet met een aantal lekkere recepten daarbij!