fbpx

3 vragen aan…

In de nieuwe Margriet van deze maand geef ik in de rubriek ‘3 vragen aan’ antwoord op de vraag ‘Waarom is leefstijl zo belangrijk’, ‘Ancora Health werkt op basis van data, hoe zit dat?’ en Wordt deze zorg de toekomst?’.

Van Ancora Health heb je misschien nog nooit gehoord, maar ben je nieuwsgierig wat het is en wat daarbij nog meer kan helpen, lees dan snel verder: ik vertel het je!

Waarom is onze leefstijl zo belangrijk?

“Hoe je leeft, heeft invloed op het ontwikkelen van o.a. harten vaatziekten, diabetes, kanker en dementie. Leef je gezond(er), dan kan dat helpen aandoeningen te voorkomen, maar ook medicijngebruik te  verminderen en je fitter te voelen.”

Ancora Health werkt op basis van data. Hoe zit dat?

“Door middel van preventieve tests wordt gekeken naar je bloedwaarden, vetverbranding, het functioneren van je schildklier, welke ziekten zich mogelijk ontwikkelen enzovoort. Zo krijg je inzicht in je algehele gesteldheid en weet je precies waar verandering nodig is.”

Wordt deze zorg de toekomst?

“Ik denk dat we daar meer en meer naartoe gaan. Wat daarbij voorop moet staan is persoonlijke begeleiding. Dat is wat ik ook doe in mijn eigen online leefstijlprogramma (online-leefstijlprogramma.nl).”

Hieronder kun je het artikel ‘3 vragen aan…’ in Margriet nog eens nalezen. Laat je me weten wat je ervan vindt?

3 vragen aan... Dokter Tamara

Meer artikelen

dementie voorkomen
Wat kun je zelf doen om minder kans te hebben op dementie?

Wist je dat je zelf dingen kunt doen om minder kans te hebben op dementie? Nee? Dan ben je niet de enige! Veel mensen denken dat dementie je gewoon overkomt. Maar wetenschappers schatten dat ongeveer een derde van de gevallen van dementie voorkomen kan worden door een gezonde leefstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen