fbpx

Stichting Hartpatiënten

In het blad voor de Stichting Hartpatiënten mocht ik tips delen die kunnen helpen met het verbeteren van je weerstand en gezondheid.

Natuurlijk staat er veel meer in het artikel, maar dé tip die ik echt met iedereen wil delen:

“Het belangrijkste advies is dat je kleine stapjes moet nemen”, zegt de Tamara. “Op 1 januari gaan we waarschijnlijk weer met z’n allen op dieet, twee keer per week naar de sportschool, stoppen met roken en drie keer per dag mediteren. Al die veranderingen tegelijk kosten je brein zoveel energie, dat je het niet volhoudt. Daarom liggen de meeste goede voornemens binnen twee weken weer in de prullenbak. Begin liever met iets kleins, zoals stoppen met suiker in je koffie of één dag per week minder vlees eten. Pas als je dat onder de knie hebt en het geen moeite meer kost, kun je een stapje erbij doen.”

Klik hieronder op de afbeelding om het hele artikel te lezen.

Meer informatie over de stichting: https://www.hartpatienten.nl/

Wil je meer hulp bij het nemen van de stap die bij jou past? Kijk dan eens bij mijn leefstijlprogramma; wordt vergoed vanuit veel aanvullende verzekeringen:
https://www.online-leefstijlprogramma.nl/courses/leefstijl-programma

Meer artikelen

ontspanning afvallen
Waarom helpt ontspanning bij het afvallen?

Wist je dat te veel stress een risico vormt voor je gezondheid? Met mijn patiënten bespreek ik steeds vaker hoe belangrijk het is dat ze ontspannen en stress verminderen. Dit is namelijk heel belangrijk als je overgewicht hebt en wilt afvallen. Maar waarom is dat zo?

middagdutje
Is een powernap/middagdutje goed?

Je hebt een lange week achter de rug en de wekker ging vandaag weer ontzettend vroeg. Rond het middaguur begin je een beetje moe te worden en zou je eigenlijk het liefste even willen slapen. Tijd voor een middagdutje! Maar is dat eigenlijk wel zo goed voor je gezondheid en ritme?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

koken met het seizoen mee herfst
Koken met de seizoenen mee – herfst

Pompoen en paddenstoelen zijn natuurlijk dé ultieme herfstgroenten, maar er zijn nog veel meer lekkere groenten die deze periode van het jaar in het seizoen zijn. En daarom hebben we de seizoensgroenten van de herfst voor je op een rijtje gezet met een aantal lekkere recepten daarbij!