Opname:


Leefstijl en de huid

Met dermatologen Willemijn Plokker & Karin Houtman

Huidziekten komen veel voor en met medicatie kan er veel verholpen worden. Soms is het zo dat er ondanks medicatie onvoldoende verbetering optreedt of is er bij de patiënt zelf een verlangen om met een bredere blik naar het huidprobleem te kijken.
Gelukkig zijn en er meer mogelijkheden om huidklachten te verlichten en soms zelfs te genezen. Dit kan door naar andere invloeden te kijken zoals voeding, slaap, stress en andere factoren.

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Karin Houtman

Karin is sinds 7 jaar dermatoloog en momenteel werkzaam in Dermahaven in Rotterdam.

Door eigen ervaring en ervaringen vanuit de patiënten is er een diep verlangen ontstaan om de huidproblemen vanuit een bredere blik te gaan bekijken.

In Dermahaven is zij samen met Willemijn Plokker de positieve gezondheidspoli gestart, een uniek concept in de regio waarbij er meer tij en aandacht is voor de gehele mens.

Dermahaven.nl

Willemijn Plokker-Bos

Dermatoloog, leefstijlcoach, mind-body-energy arts Willemijn Plokker-Bos
Willemijn is 10 jaar werkzaam als dermatoloog in Dermahaven in Rotterdam. Zij heeft daar samen met Karin Houtman een positieve gezondheidspoli opgericht, waarin naast reguliere
medicamenteuze begeleiding ook uitgebreid de tijd wordt genomen om te kijken naar andere factoren, die een rol spelen bij een huidziekte.
Daarnaast is zij recent gestart met een eigen praktijk in gezondheidscentrum Vita Qualis voor mensen, die graag een laag dieper willen kijken. Hier werkt zij met een combinatie van dermatologie en coaching op het vlak van leefstijl en de verbinding van mind-body en energie: hoe gaat het met je lijf (voeding, slaap en beweging), wat voel je en hoe is het gesteld met je energie. Inzicht in waar een eventuele blokkade zit, geeft helderheid en regie!