fbpx

Het roer móést wel om…

In mijn nieuwe boek ”Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer” worden diverse ervaringsverhalen gedeeld. Eén van de ervaringsdeskundigen is Dyon. Jarenlang heeft hij geworsteld met zijn homoseksualiteit. Hierdoor heeft hij vanaf zijn zestiende, zowel bewust als onbewust, bepaalde veranderingen doorgevoerd die nadelig waren voor zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hij stopte met judo, lette niet meer op zijn voeding en stootte zijn vrienden steeds meer af. De gevolgen: hij kwam enorm aan, voelde zich continu gestrest en had weinig energie. Rond zijn negentiende zat hij zo vast, dat het roer wel om móést. Hij besloot te gaan werken aan zijn leefstijl door o.a. te gaan hardlopen, meer groente, fruit en onbewerkte voeding te gaan eten. Dyon heeft bewust ruimte gemaakt voor ontspanning en ging zich steeds meer focussen op de dingen die hij leuk vond om te doen. Met vallen en opstaan behaalde hij uiteindelijk een mooi resultaat: hij viel in ruim twee jaar meer dan 20 kilo af, had meer energie en kreeg meer zelfvertrouwen. Het advies van Dyon is: Volg je hart! Welke behoeften heb je? Waar droom je van? Waar word JIJ gelukkig van? Luister naar jouw innerlijke stem en doe elke dag minimaal één ding waarmee je deze stem laat spreken.

Heeft het verhaal van Dyon Klaassen je geïnspireerd? In mijn nieuwe boek staat het hele verhaal en lees je meer over het belang van verbinding.

Meer artikelen

ontspanning afvallen
Waarom helpt ontspanning bij het afvallen?

Wist je dat te veel stress een risico vormt voor je gezondheid? Met mijn patiënten bespreek ik steeds vaker hoe belangrijk het is dat ze ontspannen en stress verminderen. Dit is namelijk heel belangrijk als je overgewicht hebt en wilt afvallen. Maar waarom is dat zo?

middagdutje
Is een powernap/middagdutje goed?

Je hebt een lange week achter de rug en de wekker ging vandaag weer ontzettend vroeg. Rond het middaguur begin je een beetje moe te worden en zou je eigenlijk het liefste even willen slapen. Tijd voor een middagdutje! Maar is dat eigenlijk wel zo goed voor je gezondheid en ritme?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

koken met het seizoen mee herfst
Koken met de seizoenen mee – herfst

Pompoen en paddenstoelen zijn natuurlijk dé ultieme herfstgroenten, maar er zijn nog veel meer lekkere groenten die deze periode van het jaar in het seizoen zijn. En daarom hebben we de seizoensgroenten van de herfst voor je op een rijtje gezet met een aantal lekkere recepten daarbij!