fbpx

Mag ik even tegen je aankruipen?

Het is nog vroeg, een koude zondagochtend. Licht krakend wordt voorzichtig onze slaapkamerdeur open gedaan. Onze jongste dochter komt op haar tenen de slaapkamer in geslopen. Mag ik even tegen je aankruipen mam? M’n neus is koud, m’n hart gesmolten. Wanneer haar kleine lijfje tegen me aan komt liggen voel ik haar van top tot teen ontspannen. Puur genot om zo mijn dag te beginnen.

Wat is voor jou ontspanning?

In mijn nieuwe boek “Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer” geef ik meer informatie over het belang van ontspanning en lees je meerdere ervaringsverhalen.

Ontspanning is voor mij hetzelfde als mijn telefoon opladen. Het is heel normaal om elke dag (of meerdere keren per dag) je telefoon op te laden. Waarom is het voor een telefoon normaal om regelmatig op te laden en is het normaal dat wij de hele dag ‘aan’ staan? Ik vind het heerlijk om af en toe even ‘uit’ te zijn. Soms is het een uitdaging om er tijd voor te maken maar het levert me zoveel op; ruimte in m’n hoofd, ontspannen nek en schouder spieren en meer energie. ‘Uit’ zijn is voor mij in mijn lijf zijn in plaats van in m’n hoofd. Wat mij helpt om ‘uit’ te gaan is even rustig zitten, beide voeten op de grond en m’n ademhaling een paar minuten volgen. Daarnaast werkt schilderen op nummer echt ontspannend voor mij, net als wandelen in de natuur en knuffelen met m’n prachtige dochters.

Fijne zondag!

Liefs,

Meer artikelen

ontspanning afvallen
Waarom helpt ontspanning bij het afvallen?

Wist je dat te veel stress een risico vormt voor je gezondheid? Met mijn patiënten bespreek ik steeds vaker hoe belangrijk het is dat ze ontspannen en stress verminderen. Dit is namelijk heel belangrijk als je overgewicht hebt en wilt afvallen. Maar waarom is dat zo?

middagdutje
Is een powernap/middagdutje goed?

Je hebt een lange week achter de rug en de wekker ging vandaag weer ontzettend vroeg. Rond het middaguur begin je een beetje moe te worden en zou je eigenlijk het liefste even willen slapen. Tijd voor een middagdutje! Maar is dat eigenlijk wel zo goed voor je gezondheid en ritme?

6 reacties

  1. Heerlijk uurtje diamont painting of uurtje zumba dat is echt ontspanning. Maar ik geniet ook meer van de zon als de sneeuw. Kleine cadeautjes

  2. Voor mij is ontspanning, genieten van hetgeen om me heen maar ook tijd doorbrengen bij mijn dochter en haar dochtertje, ons eerste kleinkind.
    Sinds een maand na wat sessies hypnotherapie kan ik genieten van de ontspanning en van mezelf.

  3. Dat zijn heel veel dingen. Muziek luisteren of een boek en een mok thee op de bank. Samen met mijn vrouw een wandelingetje maken. In de tuin werken of hangen. Koken en bakken vind ik ook heerlijk. Zuurdesembrood bakken is nu een projectje. Maar het allerbest ontspan ik op vakantie op mijn favoriete eiland Lesbos. Daar heb ik altijd het gevoel dat ik kan ademen en volledig kan ontspannen. Dus elk jaar 3 weken… Is mijn oplaadstation voor het hele jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

koken met het seizoen mee herfst
Koken met de seizoenen mee – herfst

Pompoen en paddenstoelen zijn natuurlijk dé ultieme herfstgroenten, maar er zijn nog veel meer lekkere groenten die deze periode van het jaar in het seizoen zijn. En daarom hebben we de seizoensgroenten van de herfst voor je op een rijtje gezet met een aantal lekkere recepten daarbij!