Paksoi-stamppot met kabeljauw

We kennen natuurlijk allemaal wel de klassieke stamppot met een balletje gehakt en aardappels. Maar je kunt je stamppot ook nog veel lekkerder én gezonder maken! Probeer deze paksoi-stamppot met zoete aardappels en kabeljauwfilet maar eens! Dit recept komt uit het Eet Beter in 28 dagen boek.

Paksoi-stamppot met kabeljauw

0.0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara
Gang Diner
Aantal

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

300

kcal

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappels

  • 2  onbespoten citroenen

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 paksoi

  • 50 gr krulpeterselie, fijngehakt

  • 3 el extra vierge olijfolie

  • 600 gr kabeljauwfilet

  • 3 el boter

  • Snufje zout

  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Schil de aardappels en snij ze in parten. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en pers ze uit. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en pers de citroenen uit. Snijd de paksoi in flinterdunne reepjes.
  • Zet de aardappels net onder water, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan, tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Maak een kruidenmengsel van de citroenschil, het knoflook-citroensap, de peterselie en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met peper naar smaak.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Keer voorzichtig om met een spatel.
  • Stamp de aardappels met de resterende eetlepel boter tot een grove puree. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de rauwe paksoi toe en schep goed door.
  • Serveer de paksoistamppot op een bord, leg daarop de kabeljauw en lepel het kruidenmengsel eroverheen.

Voedingswaarde

4 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën583
  • % per dag *
  • Totaal vet 21.8g 33%
    • Totaal koolhydraten 55.5g 19%
      • Vezels 7.3g 29%
    • Eiwit 35.7g 70%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer artikelen

      Geef een reactie

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *