Opname:

Maak de gezonde keuze, de makkelijke keuze

Wat je koopt als consument wordt sterk bepaald door de producten die in de supermarkt beschikbaar zijn. Producten die goedkoop, gemakkelijk, toegankelijk en lekker zijn, zijn het meest populair. Maar ze zijn lang niet altijd gezond. Daarnaast wordt ongezond eten zwaar vercommercialiseerd en ben je als consument minder geneigd om gezond eten te kopen. Een vicieuze cirkel die wereldwijd leidt tot hoge niveaus van obesitas en ondervoeding in alle lagen van de bevolking. 

 

Hoe kunnen we ons voedselsysteem gezonder en duurzamer maken? Hoe werken we toe naar voedsel dat lekker, beschikbaar, betaalbaar, gezonder en duurzaam is voor iedereen, geproduceerd met respect voor dieren en onze planeet? Voor zo’n grote verandering zijn baanbrekende innovaties nodig.

 

In deze online lezing gaat huisarts Tamara de Weijer hierover in gesprek met Dr. Judith van der Horst. Judith is als Innovation Lead Food & Health bij Foodvalley NL, een onafhankelijke internationale organisatie, die zich inzet om samen te werken met koplopers om de wereldwijde transitie naar een duurzaam voedselsysteem te versnellen.

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Judith van der Horst

Dr. Judith van der Horst – Graat heeft gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Maastricht en is vervolgens gepromoveerd bij de Wageningen Universiteit. Aansluitend heeft ze 12 jaar in de internationale voedingsindustrie gewerkt bij bedrijven als Mars, Danone Nutricia.

 

Hierna werkte Judith ongeveer 6 jaar als afdelingshoofd van diverse afdelingen bij de contract research tak van de Wageningen Universiteit. Sinds 2 jaar werkt Judith bij Foodvalley NL als Innovation Lead Food & Health. Foodvalley NL is een onafhankelijke organisatie die m.n. bedrijfsleven stimuleert tot innovatie zodat we een gezonder en duurzamer voedselsysteem krijgen.