Opname:

Meer rust, minder stress
Met 
Thijs Launspach

Druk is het nieuwe normaal. Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel achter de dingen aan te lopen en altijd tijd tekort komen: het zijn dé kenmerken van deze tijd. Maar de drukte speelt ons inmiddels parten. Het aantal burn-outs is de laatste tien jaar schrikbarend gestegen. Je kunt zelfs spreken van een echte burn-outepidemie: ongeveer één op de zeven werkenden heeft ernstige stressklachten of zit door de stress thuis. En ook als je geen burn-out krijgt, kan de stress zorgen voor een stuk minder levensplezier. Dokter Tamara gaat met psycholoog Thijs Launspach in gesprek over waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Op een praktische manier vertelt hij hoe je stress het hoofd kunt bieden en meer rust kunt creëren in je leven.

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Thijs Launspach

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, bestseller auteur en (TEDx-) spreker. Hij heeft verschillende boeken geschreven over stressmanagement (Werk kan ook uit, 2020), burn-out (bestseller Fokking druk, 2018) en millennials op de werkvloer (Werken met millennials, 2019). (2018), hij heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.  

Thijs is gespecialiseerd in millennials en burn-outs. Hij is spreker, gastdocent en regelmatig te gast in talkshows. Thijs heeft lesgegeven op de Universiteit van Amsterdam en geeft momenteel les bij The School of Life. Zijn bedrijf – waarbij hij mensen helpt om een rustiger en relaxter leven te bewerkstelligen – heet het Rustburo.
Lees meer over Thijs.