Opname:

Mood Management - voor een gelukkige mantelzorger
Met Esmir van Wering

Wat kun je doen in plaats van vechten of vluchten, voor de lastige emoties die je ervaart en hoe kun je omarmen wat je tegenkomt (ook al zit je er niet op te wachten). Ruim 2 jaar geleden kreeg Esmir de vraag of ze 1 dag in de week wilde mantelzorgen voor haar vader, die ze amper kende. Dit wilde ze eigenlijk niet en het riep dan ook grote weerstand bij haar op. Toch kreeg ze het niet over haar hart om de noodkreet van haar bonusmoeder te weigeren.  Fast forward: dankzij het mantelzorgen, zag ze haar vader vaker dan ooit en kreeg ze alsnog de warme familieband die ze als kind zo gemist had.  

Esmir legt uit hoe zij omging met alle beren die op haar weg verschenen en hoe ze omgaat met de intense emoties rondom het mantelzorgen: “Nu ik eindelijk mijn vader ‘heb’ (dankzij de rotziekte), moet ik hem alweer loslaten (door diezelfde rotziekte).”

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Esmir van Wering

Esmir van Wering (1974) is schrijfcoach, redacteur, columnist, blogger, ghostwriter, journalist en optimist. En auteur van de boeken WerkLust (2012), ReisLust (2014) en Tussen 2 zeeën (2015). 

 

Haar nieuwste boek Mijn vader, Alzheimer en ik, is nu ook te koop.

 

Haar levensmotto: Geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef. Maak fouten en doe regelmatig iets wat je eigenlijk niet durft! En wat er ook gebeurt, zie er het leuke en/of het leerzame van in…

 

Neem voor meer informatie over haar werkzaamheden, artikelen, interviews én boeken echt even een kijkje op haar website…
www.esmir.nl