fbpx

Online lezing:

Darmgezondheid: de (on)mogelijkheden van voeding en probiotica


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer & gezondheidswetenschapper Karen Koning

Onze darmflora (ook wel de darmmicrobiota genoemd) is erg belangrijk voor onze gezondheid. Inmiddels weten we dat een verstoorde darmmicrobiota een belangrijke rol te speelt bij tal van aandoeningen als allergieën, chronische darmontstekingen en diabetes en dat darmgezondheid een grote invloed heeft op onze kwaliteit van leven. Wat kan je doen om je darmgezondheid positief te beïnvloeden? Welke rol speelt voeding hierin en wat kan je bereiken met probiotica?

Heb je het eerste webinar met Tamara en Karen gemist? Wellicht vind je het fijn deze eerst te bekijken. Dit kan via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=y22vU-H9vT4

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

aren-oning2617bbc927dacf_lg

Karen Koning

Dr. Karen Koning, heeft gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. In 2002 is zij begonnen aan haar promotieonderzoek “The effect of probiotics on the intestinal microbiota and immune parameters after treatment with antibiotics”, over het effect van probiotica bij antibioticagebruik. Hiermee is zij gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht/MUMC+.

Momenteel is Karen werkzaam bij Winclove Probiotics als hoofd educatie. In deze functie is zij zich steeds meer gaan verdiepen in de rol van de microbiota in ziekte en gezondheid en hoe dit positief te beïnvloeden o.a. met probiotica.

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!