fbpx

Online lezing:

Gezonde leefstijl voor kinderen


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer & kinderarts Saskia Bouma

Gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk; zeker voor kinderen! Wat een gezonde leefstijl voor kinderen nu precies is, wordt uitgebreid besproken tijdens dit interactieve webinar. Dus, ben jij een ouder, grootouder, verzorger of zelfs professional en ben je dagelijks in contact met kinderen, dan wil je deze lezing zeker niet missen!

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Kinderarts Saskia Bouma

Saskia Bouma (1971) is sinds 2008 kinderarts, studeerde geneeskunde in Utrecht en is opgeleid tot kinderarts in het Amsterdam Universitair Medische Centra (AUMC). Vanuit de overtuiging dat overgewicht bij kinderen niet thuis hoort in een ziekenhuis en juist bij kinderen, die nog volop in ontwikkeling zijn, alles nog kan, is dr. Saskia in 2020 haar eigen Specialistische centrum voor kinderen met overgewicht gestart: PositiefOverGewicht. Daar biedt zij samen met een toegewijd team de ruimte voor kinderen om zich samen met hun ouders te ontwikkelen naar een gezonde volwassene.  

Saskia is lid van de expertisegroep Obesitas van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde en heeft meegeschreven aan de landelijke richtlijn voor kinderen met obesitas. Naast kinderarts is zij ook leefstijlcoach. Het is haar missie om alle kinderen in Nederland de kans te geven op te groeien tot een gezonde volwassene in een gezonde leefomgeving.

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!