fbpx

Online lezing:

Hormonen tijdens de overgang


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer & drs. Ginny Chamorro

Vrouwen en hormonen, daar worden veel grapjes over gemaakt. Maar wat gebeurt er een hoop met die hormonen rondom de overgang, en de meeste vrouwen ervaren hier ook klachten van. In dit webinar zal Ginny je uitleggen wat er hormonaal gebeurt in een vrouwenlijf rondom de overgang. Fijn om te begrijpen dat je niet de enige bent die prikkelbaar is, opvliegers heeft en haar taille ziet verdwijnen. En wat vooral prettig is, is dat er ook een hoop aan te doen is. Ginny vertelt je graag wat een enorme invloed oa voeding, beweging en stress hierop heeft. Na dit webinar heb je direct handvaten waarmee je aan de slag kunt. Wist je bijvoorbeeld dat een massage je oxytocine (knuffelhormoon) aanmaak stimuleert. En dat oxytocine weer stress verlagend werkt? Hierdoor kunnen bepaalde overgangsklachten verminderen.

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Drs. Ginny Chamorro

Ginny Chamorro heeft als gynaecologe al meer dan duizenden vrouwen geholpen. Voor Ginny staat de kwaliteit van leven van een vrouw bovenaan. Momenteel werk zij in Acibadem, een prachtige internationale kliniek in Amsterdam. Hier opereert zij vrouwen en helpt ze van uiteenlopende klachten af zoals  menstruatieproblemen, incontinentieklachten en cystes bijvoorbeeld.
https://www.acibademimc.com/drs-ginny-chamorro/

Ginny weet dat hormonale klachten meestal niet op te lossen zijn met een operatie , dus heeft zij na het afronden van een orthomoleculaire studie haar eigen praktijk geopend, DrGYNN. Hier helpt zij vrouwen hun hormonen weer in balans te krijgen, in haar behandelingen geeft Ginny leefstijladvies een prominentie plaats. https://leefstijlgynaecologie.nl/

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!