fbpx

Online lezing:

Positieve gezondheid: veerkracht & balans


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer & Karen van Ruiten

Vaak gaat de aandacht in zorg uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Het model van Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op onze veerkracht en wat het leven betekenisvol maakt.
Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies, en wordt sinds 2011 toepast door talloze zorg- en welzijnsorganisaties. Met deze bredere benadering staat het vermogen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan centraal. Veel mensen zijn hierdoor enthousiast en benutten het model voor zichzelf of in hun werk in de spreekkamer. Graag vertellen we je tijdens dit webinar meer!

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

foto6230908729c25_lg

Karen van Ruiten

Karen van Ruiten is onder andere directeur van Positieve Gezondheid. Ze werkt dagelijks met veel plezier aan een gezonder Nederland. Dat doet ze in diverse rollen via beleid en onderzoek, maar het liefst gaat ze samen met anderen concreet aan de slag.

Karen heeft ze sinds haar vierde ook diabetes type 1, en brengt daardoor naast de theorie en werkervaring ook de persoonlijke ervaringen rondom gezondheid met zich mee.

Wil je meer weten over Positieve gezondheid?
Dit kun je op deze website lezen.

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!