Opname:

Slapen als een superheld
Met dokter Merijn van de Laar

Slapeloosheid komt veel voor en heeft vaak negatieve effecten op je dagelijkse functioneren. We willen allemaal goed slapen, maar hoe ziet een goede slaap eruit en als je slecht slaapt, wat kan je daar dan aan doen? Tijdens deze webinar geeft dr. Merijn van de Laar, slaapwetenschapper inzicht in de wondere wereld van slaap. Hij neemt je mee in onderwerpen als: de reden waarom we slapen, wat normaal is en hoe slaapproblemen kunnen ontstaan, Vervolgens geeft hij praktische tips wat jij kan doen om beter te slapen.

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Dokter Merijn van de Laar

Merijn van de Laar studeerde biologische psychologie aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op het onderwerp persoonlijkheid en slaap en de behandeling van slapeloosheid. Hij werkte jarenlang bij Kempenhaeghe, Centrum voor Slaapgeneeskunde en behandelde mensen met slapeloosheid, ongewenste gedragingen in de nacht en verschoven slaap-waakritmes.

Nu werkt hij aan de Universiteit van Maastricht waar hij huisartsen in opleiding lesgeeft over de diagnostiek en behandeling van slaapproblemen. Hij schreef samen met zijn collega dr. Ingrid Verbeek een protocollenboek voor psychologen en praktijkondersteuners en behandelde patiënten met slaapproblemen in het tv programma “Bizarre slapers”. www.zorgvoorslaap.nl