fbpx

Online lezing:

Slapen als een superheld


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer & dokter Merijn van de Laar

Slapeloosheid komt veel voor en heeft vaak negatieve effecten op je dagelijkse functioneren. We willen allemaal goed slapen, maar hoe ziet een goede slaap eruit en als je slecht slaapt, wat kan je daar dan aan doen? Tijdens deze webinar geeft dr. Merijn van de Laar, slaapwetenschapper inzicht in de wondere wereld van slaap. Hij neemt je mee in onderwerpen als: de reden waarom we slapen, wat normaal is en hoe slaapproblemen kunnen ontstaan, Vervolgens geeft hij praktische tips wat jij kan doen om beter te slapen.

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

merijn2-2619b7da61b07f_lg

Dokter Merijn van de Laar

Merijn van de Laar studeerde biologische psychologie aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op het onderwerp persoonlijkheid en slaap en de behandeling van slapeloosheid. Hij werkte jarenlang bij Kempenhaeghe, Centrum voor Slaapgeneeskunde en behandelde mensen met slapeloosheid, ongewenste gedragingen in de nacht en verschoven slaap-waakritmes.

Nu werkt hij aan de Universiteit van Maastricht waar hij huisartsen in opleiding lesgeeft over de diagnostiek en behandeling van slaapproblemen. Hij schreef samen met zijn collega dr. Ingrid Verbeek een protocollenboek voor psychologen en praktijkondersteuners en behandelde patiënten met slaapproblemen in het tv programma “Bizarre slapers”. www.zorgvoorslaap.nl

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!