Opname:

Tips voor een betekenisvol leven Met journalist en schrijver Catelijne Elzes

Maar liefst 33% van de Nederlanders denkt sinds de coronacrisis meer na over de zin van het leven, zo blijkt uit onderzoek. Wat maakt mijn leven de moeite waard? Wat draag ik bij aan de wereld? Waar word ik zelf blij van? Allemaal belangrijke vragen! En als je er het antwoord op weet, word je gemiddeld zo’n zes jaar ouder. Tijdens deze interactieve lezing over zingeving, laat journalist Catelijne Elzes zien hoe je op een makkelijke manier de antwoorden kunt vinden. Zodat ook jij nog meer zin in het leven krijgt!

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Catelijne Elzes

Journalist Catelijne Elzes is neerlandicus en studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft verhalen voor tijdschriften als Flow en Happinez. Eerder schreef ze samen met Deborah Freriks ‘Van dit boek ga je beter slapen’ en samen met huisarts Tamara de Weijer ‘Het leefstijlboek’. Daarnaast is ze schrijfdocent aan de Hogeschool van Amsterdam.  

Voor haar nieuwste boek ‘Van dit boek krijg je zin in het leven’ ging ze op zoek naar eenvoudige en praktische manieren om meer zin te vinden. Ze interviewde hedendaagse deskundigen en vroeg ze om tips. Daarnaast volgde ze onder andere een coachingstraject voor zinzoekers en een workshop ‘Je leven in één herinnering’.  
Wil je meer weten over Catelijne? Kijk dan op catelijne-elzes.nl