fbpx

Online lezing:

Tips voor een betekenisvol leven


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer & journalist en schrijver Catelijne Elzes

Maar liefst 33% van de Nederlanders denkt sinds de coronacrisis meer na over de zin van het leven, zo blijkt uit onderzoek. Wat maakt mijn leven de moeite waard? Wat draag ik bij aan de wereld? Waar word ik zelf blij van? Allemaal belangrijke vragen! En als je er het antwoord op weet, word je gemiddeld zo’n zes jaar ouder. Tijdens deze interactieve lezing over zingeving, laat journalist Catelijne Elzes zien hoe je op een makkelijke manier de antwoorden kunt vinden. Zodat ook jij nog meer zin in het leven krijgt!

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

atelijne-36148ddec54c00_lg

Catelijne Elzes

Journalist Catelijne Elzes is neerlandicus en studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft verhalen voor tijdschriften als Flow en Happinez. Eerder schreef ze samen met Deborah Freriks ‘Van dit boek ga je beter slapen’ en samen met huisarts Tamara de Weijer ‘Het leefstijlboek’. Daarnaast is ze schrijfdocent aan de Hogeschool van Amsterdam.  

Voor haar nieuwste boek ‘Van dit boek krijg je zin in het leven’ ging ze op zoek naar eenvoudige en praktische manieren om meer zin te vinden. Ze interviewde hedendaagse deskundigen en vroeg ze om tips. Daarnaast volgde ze onder andere een coachingstraject voor zinzoekers en een workshop ‘Je leven in één herinnering’.  
Wil je meer weten over Catelijne? Kijk dan op catelijne-elzes.nl

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!