fbpx

Online lezing:

Voedings- en leefstijladviezen bij diabetes type 2


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer, dr. Hanneke Molema & Bas van de Goor

Wist je dat 1.2 miljoen mensen in Nederland de diagnose diabetes hebben gekregen? 90 procent daarvan heeft diabetes type 2, ook wel ouderdomssuiker genoemd. In de afgelopen jaren komen we er steeds meer achter hoe groot de invloed van voeding en leefstijl is op diabetes type 2.
In dit webinar vertellen we je alles over hoe je met een gezonde leefstijl de kans op het krijgen van diabetes type 2 kunt verkleinen, hoe je beter ingesteld kunt worden op medicatie en soms zelfs je diabetes kunt omkeren. Er is tijdens de lezing ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Dr. Hanneke Molema

Hanneke Molema is senior consultant bij TNO en gezondheidswetenschapper. Al jaren werkt zij samen met collega’s aan onderzoek naar gezonde leefstijl en innovaties voor gezondheid.
Hanneke heeft met samen anderen het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde gestart. Dit centrum wordt ook wel Lifestyle4Health genoemd. Het doel van Lifestyle4Health is om leefstijlgeneeskunde een standaard onderdeel te maken van de Nederlandse gezondheidszorg en maatschappij. Om leefstijlgeneeskunde onderdeel te maken van de behandeling van ziekten zijn niet alleen de juiste onderzoeken nodig, maar ook goede samenwerking. Hanneke verbindt hiervoor vanuit het Lifestyle4Health platform mensen, organisaties en kennis.

Bas van de Goor

Bas van de Goor is de oprichter en directeur van de Bas van de Goor Foundation, een stichting die mensen in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. Dat doet de stichting door informatie, ervaringen en inspiratie te delen tussen mensen met diabetes, hun sociale omgeving en hun zorgverleners tijdens de verschillende (sport)activiteiten. Bas heeft voor zijn loopbaan bij de stichting op Olympisch niveau gevolleybald. Aan het einde van zijn volleybalcarrière is bij hem de diagnose diabetes type 1 gesteld. De stichting brengt mensen met diabetes bij elkaar om van elkaar en van de zorgprofessionals te laten leren en ervaren wat bewegen en sport met hun leven met diabetes kan betekenen. Naast het verbeteren van bloedglucosewaarden is het uiteindelijke doel natuurlijk om een leuk, gezond en gelukkig leven te leiden.

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!