fbpx

Online lezing:

Voedselintolerantie en Leefstijl


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer, Marloes Collins & Marieke van de Pavert

Heb jij wel eens een opgeblazen buik, krampen of andere klachten en twijfel je waar dit vandaan komt? Wist je dat in Nederland zo’n 1 tot 3% van de volwassenen en 4 tot 6% van de kinderen een voedselovergevoeligheid heeft? Overgevoeligheid betekent een allergie óf intolerantie. Wereldwijd lijkt het aantal mensen met een allergie toe te nemen. Is onbezorgd genieten van voedsel er straks niet meer bij? Zeker niet! Wij vertellen je graag hoe je een intolerantie kunt herkennen, hoe jij het beste met jouw voedselintolerantie om kunt gaan, en leren wij je hoe jij lekker kunt blijven genieten van alles wat wél mag! 

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Marloes Collins

Kennis delen over allergie, intoleranties en prikkelbare darm syndroom, daar is Marloes Collins sinds 2004 in gespecialiseerd. Ze is auteur van 15+ boeken, is docent, veelgevraagd spreker (onder andere TedX) en  is (mede)organisator van de AllergieBeurs. Bovendien verzorgt zij geaccrediteerde scholingen voor zorgprofessionals én heeft meerdere online zelfzorgprogramma’s voor consumenten ontwikkeld.
Ze coacht, begeleidt en investeert ook in ondernemers, vooral in de zorg, om een solide business te ontwikkelen. Haar missie is dat niemand onnodig een té streng dieet volgt en denkt met een aandoening maar ‘te moeten leren leven’. Kijk voor meer informatie op Happy Living Academy.  

Marieke van de Pavert

Marieke werkt, sinds zij afstudeerde in 2010, als diëtist binnen zelfstandige diëtistenpraktijken, waar zij met haar kennis over overgewicht, diabetes, hoog cholesterol en overgevoeligheden,  (allergie, intolerantie en prikkelbare darm syndroom) haar cliënten begeleidt. Door adviezen en voorlichtingen te geven helpt zij mensen hun leefstijl te verbeteren en zoveel mogelijk te genieten van wat wél kan en mag!
 
Sinds 2008 werkt zij samen met Marloes Collins binnen Happy Living Academy (voorheen AllergiePlatform), waar zij haar expertise in allergie en intolerantie gebruikt om online scholingen op te zetten, artikelen en on- of offline publicaties te schrijven. Bovendien ondersteunt zij binnen de organisatorische functies.

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!