fbpx

Online lezing:

Wat je lichaam je te vertellen heeft; gezondheid en ziekte vanuit systemisch perspectief


Meld je hieronder aan!

Met huisarts Tamara de Weijer & Jessica Pepermans

Na dat ongeluk of die burn-out ben je eigenlijk nooit helemaal hersteld. Of je hebt al langere tijd last van vermoeidheid, (hoofd)pijnklachten of een chronische ziekte. Je leeft relatief gezond en hebt eigenlijk al van alles geprobeerd, ook je (huis)arts of specialist heeft je geholpen waar mogelijk…
Grote kans dat je zonder het te weten spanning in je lijf hebt opgeslagen die gerelateerd is aan jouw klachten. Spanning die ontstaan is bijvoorbeeld doordat iets of iemand uit jouw (familie)systeem er niet kon of mocht zijn.  

Vanuit systemisch perspectief gezien is ziekte een manier van je lichaam om je te laten weten dat er zoiets bij jou speelt. Dat er iets in jouw (familie)systeem is dat gezien wil worden en aandacht nodig heeft. Systemisch werk (‘familieopstellingen’) rondom ziekte of terugkerende gezondheidsklachten is er dan ook niet op gericht om je klachten te laten verdwijnen. Het verzachten of weggaan van klachten kan wel een prettige bijkomstigheid zijn, maar is dus niet het doel. Het is vooral een manier om te onderzoeken wat je lichaam je te vertellen heeft.  

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

essica-emento62533156d1042_lg

Jessica Pepermans

Jessica Pepermans (1973) is LIJFcoach. Ze heeft sinds 2018 een coach- en massagepraktijk voor mensen met onverklaarbare (chronische) gezondheidsklachten.

 Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat voor een belangrijke informatiebron je lichaam eigenlijk is. En ook hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk in je lichaam aanwezig te zijn.  

Jessica heeft een hele diverse opleidingsachtergrond op het gebied van coaching, massage en lichaamswerk.

Lees meer over Jessica 

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. In de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit haar persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ze in de huisartsenpraktijk terugzag.
 
Er is sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol; maar ook de pijlers ontspanning, slaap, stress, zingeving en beweging spelen daarbij een grote rol. Het is haar missie om Nederland gezonder te maken. Mensen helpen in kleine stapjes blijvende leefstijlveranderingen door te voeren is waar ze een enorme passie voor heeft. Lees meer over Dokter Tamara.

Meld je hieronder aan!