fbpx

Gevulde avocado

Gevulde avocado

0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara Gang lunch
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

625

kcal

Ingrediënten

  • 2 2 tomaten

  • 100 gr 100 komkommer

  • 0.5 0.5 stronk bleekselderij

  • 0.5 0.5 rode ui

  • 1 1 pluk koriander

  • 250 gr 250 kidneybonen uitgelekt (pot van 310 gr) of verse kidneybonen

  • 2 2 el extra vierge olijfolie

  • 1 1 el limoensap

  • Versgemalen peper

  • 2 2 avocado’s

Bereiding

  • Maak eerst de vulling. Snijd de tomaten, komkommer en bleekselderij in stukjes en snipper de halve rode ui fijn. Hak de koriander fijn en doe alles in een kom.
  • Halveer de 2 avocado’s en verwijder de pitten en het vruchtvlees.
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes en voeg toe aan de salade.
  • Voeg de uitgelekte kidneybonen toe. Meng alles met de olijfolie en limoensap.
  • Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de vulling over de 4 halve avocado’s.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën625
  • % per dag *
  • Totaal vet 45.9g 71%
    • Totaal koolhydraten 27.7g 10%
      • Vezels 21.1g 85%
    • Eiwit 15.4g 31%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten

      Omeletwrap

      Wraps, maar dan net even anders dan normaal. Een omelet