Wraps, maar dan net even anders dan normaal. Een omelet gevuld met romige ricotta, verse gerookte zalm en gezonde komkommer en avocado. Deze omeletwraps uit Hét leefstijlboek zijn heerlijk als lunch, maar ook nog eens ideaal om mee te nemen voor onderweg!
Omeletwrap
Aantal
2
personenVoorbereiding
5
minutesKooktijd
15
minutesCalorieën
300
kcalIngrediënten
olijfolie, om in te bakken
100 gr 100 jonge bladspinazie
4 4 middelgrote eieren
50 ml 50 amandelmelk, ongezoet
versgemalen zwarte peper
3 el 3 ricotta
3 takjes 3 verse dille, grofgehakt
1 handje 1 verse peterselie, grofgehakt
1 1 onbespoten citroen, sap en geraspte schil
1 1 avocado, ontpit, in dunne plakje
0,5 0,5 komkommer, in dunne plakjes
200 gr 200 gerookte zalmfilet
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag tot middelhoog vuur en laat de spinazie onder af en toe roeren in 4 minuten slinken.
- Klop intussen de eieren los met de amandelmelk en breng dit op smaak met peper.
- Doe de helft van de lichtgeslonken spinazie in een kommetje en verdeel de andere helft gelijkmatig over de koekenpan. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de spinazie, schenk de helft van het eimengsel erover en bak de omelet 5 minuten
op laag vuur. Keer de omelet halverwege de baktijd om, en herhaal dit voor een tweede omelet. - Meng intussen de ricotta met de dille, peterselie, citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Breng de ricotta op smaak met peper.
- Verdeel de plakjes avocado, plakjes komkommer, zalmfilet en het ricottamengsel over beide omeletten. Rol ze op en snijd ze doormidden.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën640
- % per dag *
- Totaal vet
48.9g
74%
- Totaal koolhydraten
5.6g
2%
- Vezels 5.9g 20%
- Eiwit 40.4g 80%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.