fbpx

Recept: Granola met noten, pitten en zaden

Granola is natuurlijk een heerlijke toevoeging aan je bakje kwark of yoghurt. Helaas bevat granola uit de supermarkt vaak veel suiker en andere toevoegingen. Maar gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf lekkere granola te maken. Met wat havermout, noten, zaden en pitten zet je het in een handomdraai op tafel. Makkelijk, lekker én gezond!

Granola met noten, pitten en zaden

5 van 2 stemmen
Recept van Dokter Tamara Gang: ontbijt
Servings

15

servings
Prep time

5

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

kcal

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie

  • 250 gr havermoutvlokken

  • 100 gr ongebrande noten (bijvoorbeeld hazelnoot, amandel, walnoten)

  • 50 gr zaden & pitten(bijvoorbeeld maanzaad, sesamzaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)

  • 30 gr kokosschaafsel

  • 1 el kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Roer de olie en de overige ingrediënten door elkaar totdat alles bedekt is met een laagje olie. Verdeel het granola mengsel gelijkmatig over het bakpapier.
  • Rooster de granola 30-40 minuten in het midden van de oven. Schep iedere 10 minuten alles om.
  •  Laat de granola afkoelen. Bewaar in een goed afgesloten weckpot of trommel.

Meer ontbijt recepten