fbpx

Recept: Granola met noten, pitten en zaden

Granola is natuurlijk een heerlijke toevoeging aan je bakje kwark of yoghurt. Helaas bevat granola uit de supermarkt vaak veel suiker en andere toevoegingen. Maar gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf lekkere granola te maken met dit recept uit het Eet Beter in 28 dagen boek. Met wat havermout, noten, zaden en pitten zet je het in een handomdraai op tafel. Makkelijk, lekker én gezond!

Granola met noten, pitten en zaden

5 from 8 votes
Recept van Dokter Tamara Gang ontbijt
Servings

15

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

160

kcal

Ingrediënten

  • 4 el 4 olijfolie

  • 250 gr 250 havermoutvlokken

  • 100 gr 100 ongebrande noten (bijvoorbeeld hazelnoot, amandel, walnoten)

  • 50 gr 50 zaden & pitten(bijvoorbeeld maanzaad, sesamzaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)

  • 30 gr 30 kokosschaafsel

  • 1 el 1 kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Roer de olie en de overige ingrediënten door elkaar totdat alles bedekt is met een laagje olie. Verdeel het granola mengsel gelijkmatig over het bakpapier.
  • Rooster de granola 30-40 minuten in het midden van de oven. Schep iedere 10 minuten alles om.
  •  Laat de granola afkoelen. Bewaar in een goed afgesloten weckpot of trommel.

Voedingswaarde

15 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën160
  • % per dag *
  • Totaal vet 10g 16%
    • Totaal koolhydraten 11.7g 4%
      • Vezels 2.5g 10%
    • Eiwit 4.3g 9%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

       

       

      Meer ontbijt recepten

      Omeletwrap

      Wraps, maar dan net even anders dan normaal. Een omelet