Granola is natuurlijk een heerlijke toevoeging aan je bakje kwark of yoghurt. Helaas bevat granola uit de supermarkt vaak veel suiker en andere toevoegingen. Maar gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf lekkere granola te maken. Met wat havermout, noten, zaden en pitten zet je het in een handomdraai op tafel. Makkelijk, lekker én gezond!
Granola met noten, pitten en zaden
Servings
15
servingsPrep time
5
minutenCooking time
40
minutenCalorieskcal
Ingrediënten
4 el olijfolie
250 gr havermoutvlokken
100 gr ongebrande noten (bijvoorbeeld hazelnoot, amandel, walnoten)
50 gr zaden & pitten(bijvoorbeeld maanzaad, sesamzaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
30 gr kokosschaafsel
1 el kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Roer de olie en de overige ingrediënten door elkaar totdat alles bedekt is met een laagje olie. Verdeel het granola mengsel gelijkmatig over het bakpapier.
- Rooster de granola 30-40 minuten in het midden van de oven. Schep iedere 10 minuten alles om.
- Laat de granola afkoelen. Bewaar in een goed afgesloten weckpot of trommel.