fbpx

Recept: Hartige ontbijt bowl

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

2 zoete aardappelen
4 el olijfolie
1 lente-ui
70 gr verse spinazie
40 gr pompoenpitten
Versgemalen peper
4 eieren
2 el geraspte kaas naar wens

Bereiding

  1. Was en snijd de aardappelen in blokjes van ca 1 ½ cm. Verhit een koekenpan of hapjespan met olijfolie en roerbak de zoete aardappel in ca 10-15 minuten gaar. Doe een deksel op de pan voor een kortere bereidingstijd. prik met een vork om te voelen of de aardappelblokjes goed gaar zijn.
  2. Snijd de lente-ui in fijne ringen, voeg ¾ deel toe en bewaar de rest voor garnering. Voeg de spinazie en pompoenpitten toe en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Bak in de tussentijd de eieren naar wens en breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Serveer de zoete aardappelen met de gebakken eieren en garneer met de rest van de lente-ui ringen en de geraspte kaas.

Meer artikelen