fbpx

Makreelkoekjes

Ben je op zoek naar origineel en creatief recept? Dan zijn deze makreelkoekjes uit Hét leefstijlboek zeker iets voor jou! Gezond, fris én ook nog eens superlekker. Perfect voor een uitgebreide lunch of een heerlijk diner in de tuin!

Makreelkoekjes

0 from 0 votes
Recipe by Dokter Tamara Course: Boeken, diner, Recepten
Aantal

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

462

kcal

Ingrediënten

  • Makreelkoekjes
  • 350 gr 350 zoete aardappels, in stukken

  • 375 gr 375 makreelfilet op water, uit blik

  • 1 1 rode chilipeper, grofgehakt

  • 2 2 lente-uitjes, grofgehakt

  • 20 gr 20 verse koriander

  • 0.5 0.5 el sojasaus

  • 0.5 0.5 tl komijnpoeder

  • 1 1 middelgroot ei

  • 3 3 el kikkererwten- of boekweitmeel

  • olijfolie, om in te bakken

  • Salade
  • 0.25 0.25 rode chilipeper (of chilivlokken)

  • 2 2 el limoensap

  • snuf zout

  • 1 1 komkommer

  • 0.5 0.5 mango (niet te rijp)

  • 1 1 el extra vierge olijfolie

  • 2 2 handjes waterkers

  • 10 gr 10 verse korianderblaadjes

  • 1 1 el wit sesamzaad

  • versgemalen zwarte peper

  • 1 1 limoen, in partjes

Bereiding

  • Schil en kook de zoete aardappels in ruim kokend water in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze.
  • Laat de makreel uitlekken in een zeef en haal de vis met een vork uit elkaar.
  • Pureer de chilipeper, lente-uitjes, het citroengras, de gember, knoflook en koriander samen met de sojasaus in de keukenmachine of met de staafmixer.
  • Roer de makreel, komijn, het ei, de aardappelstamp en het meel door het chilimengsel. Vorm met je handen een bal van 2 eetlepels van het makreelmengsel. Druk de bal plat tot een 1,5 cm dik koekje. Herhaal tot het makreelmengsel op is.
  • Snijd voor de salade de chilipeper in flinterdunne ringen en meng ze in een kommetje met het limoensap en een snuf zout. Zet dit apart om kort te marineren.
  • Schaaf intussen de komkommer in flinterdunne plakjes boven de kom. Schil de mango met een dunschiller en schaaf daarna met de dunschiller dunne plakjes van de mango. Schep alles om met de olijfolie en het pepermengsel.
  • Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan (of twee pannen) op laag tot middelhoog vuur. Bak de makreelkoekjes in 3 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan (of twee pannen) op laag tot middelhoog vuur. Bak de makreelkoekjes in 3 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Nutrition Facts

4 servings per container


  • Amount Per ServingCalories462
  • % Daily Value *
  • Total Fat 22.6g 35%
    • Total Carbohydrate 37.4g 13%
      • Dietary Fiber 5.3g 22%
    • Protein 24.3g 49%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

      Meer diner recepten