fbpx

Recept: puntpaprika en trostomatensoep met kikkererwten

Deze soep met puntpaprika, trostomaten en kikkererwten is smaakvol, gezond en ook nog eens heel erg lekker! Je kunt deze soep ook heel goed invriezen zodat je altijd een gezonde maaltijd hebt op drukke dagen.  

puntpaprika en trostomatensoep met kikkererwten

0 van 0 stemmen
Recept van Dokter Tamara Gang: Lunch, diner
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

kcal

Ingrediënten

  • 1 blik blik kikkererwten, uitgelekt

  • 4 el olijfolie om te bakken

  • handje  bladpeterselie, grof gehakt

  • 2 sjalotten, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 6 puntpaprika’s, in grove stukken

  • 10 trostomaten, in grove stukken

  • 250 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje
    Snufje zout

  • Versgemalen zwarte peper

  • 8 sneetjes havermoutbrood (zie recept in mijn boek Eet Beter in 28 dagen)

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoogvuur. Voeg de sjalotjes toe en fruit ze 4 minuten. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak mee.
  • voeg de puntpaprika, trostomaten, en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 15 minuten koken op laag vuur.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kikkererwten met een snufje zout op middelhoog vuur tot ze krokant zijn – roer regelmatig. Voeg 2 minuten voor het einde de meeste bladpeterselie toe en bak mee.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kokend water toe als de soep te dik is.
  • Verdeel de soep over kommen, gevolgd door de krokante kikkererwten en de rest van de peterselie. Serveer samen met het havermoutbrood.

Meer diner recepten