fbpx

Recept: Tortilla wraps met bloemkool stukjes

Heerlijk recept uit het Online Leefstijlprogramma! Bloemkool, maar nu eens totaal anders. Erg lekker en zo klaar! Als je dit recept gaat maken, maak dan een dubbele portie van de tortilla wraps en vries ze in. Handig voor als je een drukke dag hebt. Je kunt de wraps ook gebruiken als dunne pizza bodem of voor een lunch met een plakje zalm en roomkaas. 

Tortilla wraps met bloemkoolstukjes

0 van 0 stemmen
Recept van Dokter Tamara Gang: Lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

600

kcal

Ingrediënten

  • Voor de tortilla wraps
  • 70 gr volkoren speltmeel of volkorenmeel

  • 25 ml water

  • 1 el olijfolie

  • 1 el Griekse yoghurt, vol

  • Voor de bloemkoolstukjes
  • 1⁄4 bloemkool (300 gr)

  • 2 el amandelmeel

  • 1 el Griekse yoghurt, vol

  • 50 ml ongezoete amandeldrink

  • 2 el fijne havermout

  • 2 tl paprikapoeder

  • 2 tl knoflookpoeder

  • 1 tl cayennepeper (optioneel)

  • versgemalen peper

  • Toppings per persoon
  • 100 gr ijsbergsla in reepjes gesneden

  • 2 el Griekse yoghurt, vol

  • 4 el ongezouten amandelen

Bereiding

  • Tortilla's
  • Meng het meel, water, olijfolie en Griekse yoghurt in een kom tot een deeg in een keukenmachine of met de hand. Doe dit voor ongeveer 5 minuten en bedek met een vochtige doek. Laat het deeg ongeveer 20 minuten rusten. Bereid in de tussentijd de bloemkool stukjes.
  • Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 60 gram en rol ze plat tot een mooie tortilla. Verhit een koekenpan en bak de tortilla’s 2 minuten, draai om met een spatel en bak nog twee minuten. Herhaal dit voor elke tortilla.
  • Bloemkoolstukjes
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de bloemkool in “bite size” stukjes.
  • Kook de bloemkoolstukjes in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Meng, in een ruime kom, de amandelmeel, Griekse yoghurt en melk tot een glad beslag. Doe de havermout in een andere schaal. Verdeel de kruiden over het beslag en de havermout. Breng op smaak met versgemalen peper en meng alles goed door.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier. Dip de bloemkool stukjes eerst in het beslag en rol ze vervolgens over de havermout. Leg ze op de bakplaat en bak ze in de oven voor ongeveer 25 minuten tot een krokante goudbruin korstje.
  • Serveren
  • Hak de amandelen fijn.
  • Verdeel de bloemkool stukjes over de tortilla wraps en versier met gesneden ijsbergsla, Griekse yoghurt en de amandelen.



Meer diner recepten