Eén van de recepten die ik graag maak, dit goed gevulde brood. Je kunt het maken met allerlei pitten en zaden, net wat je in huis hebt. Lekker met een laagje hummus of gewoon met wat roomboter.
Zadenpittenbrood met pecannoten en amandelen
Voor 1 brood
10
portiesVoorbereiding
20
minutesBaktijd
1
hourCalories
377
kcalIngrediënten
125 gr lijnzaad
150 ml water
100 gr zonnebloempitten
100 gr pompoenpitten
100 gr wit sesamzaad
50 gr ongebrande pecannoten, grofgehakt
50 gr ongebrande amandelen
2 middelgrote eieren
50 gr olijfolie, om in te bakken
Ook nodig
- weegschaal
- cakevorm
- bakpapier
- mixer
- oven
Bereiding
- Meng het lijnzaad met het water en laat 10 minuten staan. Roer na 5 minuten nog even door.
- Meng intussen in een kom de zonnebloem- en pompoenpitten, het sesamzaad, de pecannoten en amandelen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Klop met een handmixer op de hoogste stand de eieren in ongeveer 4 minuten schuimig in een grote kom.
- Meng de olijfolie met het lijnzaadmengsel en roer dit door de schuimige, geklopte eieren. Voeg het pitten-notenmengsel toe en roer alles voorzichtig tot een egaal, luchtig beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 60 minuten in het midden van de oven gaar. Zet de oven de laatste 10 minuten op de grillstand voor een goudbruine bovenkant. Houd het brood goed in de gaten: het kan opeens hard gaan en daardoor aanbranden.
- Laat het brood eerst afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakjes snijdt. Het brood blijft in de koelkast, luchtdicht verpakt, 1 week goed, of bewaar het in de diepvries.
Tips
- Dit recept is afkomstig uit het Leefstijlboek.
Dit eet ik vandaag!
Tag @doktertamara op Instagram gebruik de #gezondeleefstijl, dan zie ik hem langskomen!
Dit eet ik vandaag!
Like us on Facebook
Voedingswaarde
10 porties per gerecht
Portie1 servings
- Hoeveelheid per portieCalorieën377
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Vet
32g
50%
- Totale koolhydraten
4g
2%
- Vezels 7g 29%
- Eiwit 13g 26%
* De % dagelijkse hoeveelheid geeft aan hoeveel voedingsstoffen er in een portie zitten. Wij gaan uit van 3 maaltijden per dag van 600 kCal per maaltijd.