fbpx

Recept: Zadenpittenbrood met pecannoten en amandelen

Eén van de recepten uit Hét leefstijlboek die ik graag maak, dit goed gevulde brood. Je kunt het maken met allerlei pitten en zaden, net wat je in huis hebt. Lekker met een laagje hummus of gewoon met wat roomboter.

Recept: Zadenpittenbrood met pecannoten en amandelen

0 from 0 votes
Recept van Dokter Tamara Gang Boeken, lunch, ontbijt, Recepten
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

300

kcal

Ingrediënten

  • 125 gr 125 lijnzaad

  • 150 ml 150 water

  • 100 gr 100 zonnebloempitten

  • 100 gr 100 pompoenpitten

  • 100 gr 100 wit sesamzaad

  • 50 gr 50 ongebrande pecannoten, grofgehakt

  • 50 gr 50 ongebrande amandelen

  • 2 2 middelgrote eieren

  • 50 gr 50 olijfolie, om in te bakken

Bereiding

  • Meng het lijnzaad met het water en laat 10 minuten staan. Roer na 5 minuten nog even door.
  • Meng intussen in een kom de zonnebloem- en pompoenpitten, het sesamzaad, de pecannoten en amandelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Klop met een handmixer op de hoogste stand de eieren in ongeveer 4 minuten schuimig in een grote kom.
  • Meng de olijfolie met het lijnzaadmengsel en roer dit door de schuimige, geklopte eieren. Voeg het pitten-notenmengsel toe en roer alles voorzichtig tot een egaal, luchtig beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 60 minuten in het midden van de oven gaar. Zet de oven de laatste 10 minuten op de grillstand voor een goudbruine bovenkant. Houd het brood goed in de gaten: het kan opeens hard gaan en daardoor aanbranden.
  • Laat het brood eerst afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakjes snijdt. Het brood blijft in de koelkast, luchtdicht verpakt, 1 week goed, of bewaar het in de diepvries.

Recept Video

 

Meer lunch recepten