Word je eigen leefstijlexpert

Vervolg op het Online Leefstijlprogramma

Waar wil jij heen? Wat wil jij bereiken? Alle leefstijlveranderingen beginnen met beter voor jezelf zorgen, zonder de ander uit het oog te verliezen.
Ons jaarprogramma ‘Word je eigen leefstijlexpert’ gaat je daarbij helpen! 

 

Werken aan jouw gezonde leefstijl gaat niet alleen over wat je eet. Je mentale gezondheid, je werkgeluk, de relatie met je omgeving maar bovenal de relatie met jezelf staan hierbij centraal. Praktisch en eenvoudig toepasbaar zoals je altijd.

 

Je kunt je hier aanmelden voor de wachtlijst voor het jaarprogramma, zodra de deuren open gaan hoor je van ons! 

Wat kan je verwachten?

Je kunt  de lessen net zoals bij het Online Leefstijlprogramma in je eigen tijd volgen, waar en wanneer het jou uitkomt.

Het jaarprogramma is opgedeeld in 10 blokken van 5 weken, elke week krijg je toegang tot een module. 

Gedurende het hele jaar staan mijn team en ik voor je klaar om je te ondersteunen bij het beter voor jezelf gaan zorgen! 

Werkgeluk
Een groot deel van ons leven brengen we door met werken. Als rode draad door het programma besteden we tijd aan hoe je het beste om kunt gaan met wisselende diensten, de combinatie van een (jong) gezin en werk, de verleidingen in de kantine en je mentale gezondheid en werkgeluk.
Verdieping Gezonde Leefstijl
Een betere leefstijl begint bij jezelf. Uiteraard komen de leefstijlpijlers aan bod, met een verdieping en verbreding van je kennis. Aan de hand van onze eigen ervaringen én uit de dagelijkse praktijk inspireren we je om nog beter voor jezelf te zorgen.
Waarom doet je lijf wat het doet?
Ons lichaam is een fantastische machine, als alles goed werkt en we goed voor onszelf zorgen. Gedurende het programma krijg je meer informatie over de lichamelijke processen en aandoeningen waar leefstijlinterventies een grote impact op kunnen hebben.
Kiezen voor jezelf is niet egoïstisch
Hoe fijn zou het zijn als je moeiteloos en vol energie je leven kunt leiden? Dat nee-zeggen tegen dingen die niet bij je passen en waar je het nut niet van inziet geen probleem meer voor je is? Automatiseer je negatieve stem en maak er een positieve van! Vanuit verbinding met jezelf kun je meer verbinding met anderen opbouwen. Maak je negatieve stem kleiner.
Jouw glas halfvol houden
Pieken en dalen, we krijgen er allemaal mee te maken. Tegenslag hoort bij het leven, maar hoe pak je de draad nu op? Een donkere periode in je leven, het niet zo goed voor jezelf zorgen, ook ik en mijn team hebben daarmee te maken. We geven je handvaten - uit eigen ervaring én de wetenschap hoe ook jij sneller terugveert.

Hoe zou je het vinden als je over een jaar in de spiegel kijkt en voelt, merkt én ziet dat het stemmetje in je hoofd helemaal niets lelijks meer te vertellen heeft? En dat de mensen om je heen ook een blijer, gezonder én mooier mens voor zich zien? Die nog steeds er graag voor anderen is, maar OOK goed voor zichtzelf zorgt. Heerlijk idee toch?

Waarom een vervolg op het Leefstijlprogramma?

Grote kans dat je enorm enthousiast met het Online Leefstijlprogramma begonnen bent, en misschien al heel veel tips van Tamara dagelijks toepast. Maar de kans is ook groot dat je af en toe flink baalt van jezelf. Dat je stemmetje in je hoofd nog te vaak tegen je praat en niet altijd lieve dingen zegt.

Door het dagelijks leven, verwachtingen van anderen én vooral de verwachtingen die je jezelf oplegt is het niet altijd even makkelijk je goede gewoontes vol te houden. Dat is ook helemaal niet erg! Als je maar de weg terug zonder moeite weet te vinden.


En daar gaan we je bij helpen tijdens het jaarprogramma ‘Word je eigen Leefstijlexpert’. Niet alleen Dokter Tamara, maar het hele team van experts die Tamara de afgelopen jaren om zich heen heeft verzameld. 

Ja maar....

  • Ben ik dat wel waard?
  • Wat zal … er van zeggen?
  • Word je dan niet heel egoïstisch?
  • Daar ben je vast veel tijd aan kwijt.
  • Daar heb ik allemaal geen tijd voor.
  • Ik kan het wel zelf.
  • Ik heb het allemaal al eens geprobeerd.

Je moet natuurlijk helemaal niets ...

Steun, herkenbaarheid, hulp en bij een community van mensen horen die – net als jij – een stok achter de deur wel fijn vinden: dat is waar ‘Word je eigen leefstijlexpert’ om gaat. Ga jij ook samen met ons het avontuur aan?

Veel gestelde vragen

Net zoals het Online Leefstijlprogramma kan je ook dit programma volgen in een omgeving en tijd die jou uitkomt.

Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt op je laptop, PC of via de app op je telefoon meekijken. Je hebt verder niets nodig.

Elke keer komt er een module online. Elke module bestaat uit korte lessen die je wanneer het jou het beste uitkomt kunt bekijken. Je hebt een jaar toegang tot de lessen, dus iets terugkijken kan altijd.

In het Online Leefstijlprogramma zit al veel informatie. Dit programma is de verdiepende en inspirerende aanvulling om nóg grotere stappen te maken.

 

Lekker praktische lessen én zeker geen opgeheven vingertje. Stop met moeten! Dat is de rode draad door het nieuwe programma! Mijn team en ik begeleiden je om zelfverzekerder én positiever in het leven te staan. 

Je kunt starten wanneer jij wilt. De beste tijd is natuurlijk wel nu! Maar je hebt een jaar toegang tot de modules, je kunt dus ook altijd nog een keer terugkijken.

Een aantal grote verzekeraars vergoeden ook dit programma vanuit het preventie budget! Dien de factuur, die je na betaling ontvangt, dan ook in bij je verzekering! Wij kunnen helaas niet direct voor je declareren, je zult zelf de PDF factuur moeten indienen.

Mijn meeste gelikete foto op social media van 2022...

Ja hoor, ik plaats hem hier ook gewoon. Ik had lang getwijfeld of ik deze foto ging plaatsen en heb besloten het toch te doen. Soms is het goed om je kwetsbaar op te stellen.

 

Ook ik ben altijd een beetje (en soms een boel) onzeker geweest over mijn lichaam. Benen: te dik, buik: dik en flubberig, billen: dik en niet strak, borsten: hangen te veel. Ik vind vaak dat ik om het boegbeeld van een gezonde leefstijl te zijn, dun, strak en blakend van gezondheid moet zijn.

 

Dit is mijn lijf. Mijn prachtige lijf wat al ruim 40 jaar meegaat, wat twee geweldige dochters heeft gedragen en wat nog steeds prima functioneert.

 

En nee, ook de dokter eet niet altijd gezond. En beweegt niet altijd genoeg. En slaapt soms ook echt gewoon veel te weinig. 

 

Wat ik wel heb geleerd de afgelopen jaren is minder te luisteren naar het bekende stemmetje én ik weet dat ik na een uitspatting zonder moeite weer terug naar een gezonde leefstijl kan gaan. 

 

Hoe ik dat doe, en hoe ik mijn patiënten daarmee help; dat ga ik ook met jou delen in mijn jaarprogramma.