Vegetarische English breakfast
Een plantaardige versie van het klassieke ontbijt: met witte bonen in tomatensaus, champignons, halloumi en sappige tomaat op geroosterd brood. Hartig, warm en perfect als stevige lunch of diner.
Vegetarisch English breakfast
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
565
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
400 gr 400 champignons
2 2 tomaten
80 gr 80 halloumi
1 el 1 olijfolie
250 gr 250 witte bonen
400 gr 400 tomatenblokjes
1 tl 1 Provençaalse kruiden
1 1 teentje knoflook
2 2 koolhydraatarme boterhammen
Bereiding
- Fruit knoflook in olie, voeg tomatenblokjes, kruiden en bonen toe. Laat zachtjes pruttelen.
- Snijd champignons en tomaat in plakken. Bak champignons in olie en voeg daarna halloumi en tomaat toe.
- Rooster de boterhammen en serveer met de groenten, halloumi en bonensaus.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën565
- % per dag *
- Totaal vet
27.8g
35%
- Totaal koolhydraten
34.7g
13%
- Vezels 22g 79%
- Eiwit 32.9g 64%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.









