Deze lekkere zelfgemaakte granola is perfect als ontbijt als je wat minder tijd hebt. Combineer het met wat amandelmelk of yoghurt en vers fruit, en voilá. Dit recept komt uit mijn boek Het Leefstijlboek.
Ontbijt met granola
15
personen10
minutes40
minutesHeb je meer zin in een cacaogranola? Vervang dan simpelweg enkele ingrediënten uit dit basisrecept door de ingrediënten met een sterretje.
Ingrediënten
- Noten-pittengranola
2 2 onbespoten citroenen
300 g 300 havervlokken (of 200 g havervlokken en 100 g boekweitvlokken*)
50 g 50 lijnzaad
50 g 50 pompoenpitten
50 g 50 zonnebloempitten
50 g 50 ongebrande amandelen (of 50 g ongebrande cashewnoten*)
50 g 50 ongebrande walnoten (of 50 g ongebrande pecannoten*)
40 g 40 kokosschaafsel
1 1 ½ el kaneel (of 1½ el rauwe cacao*)
5 5 el olijfolie, om in te bakken
- Ontbijt met granola
200 ml 200 amandelmelk
5 5 el noten-pittengranola ofcacaogranola
1 1 lichtgroene banaan, in plakjes
50 g 50 blauwe bessen
Bereiding
- Noten-pittengranola
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de citroenen, rasp de schil en doe deze in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe. Schep de ingrediënten goed om.
- Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in 30-40 minuten in het midden van de oven. Zet een timer en schep het mengsel, om verbranden te voorkomen, elke 10 minuten om. Herhaal dit totdat de granola droog en knapperig is.
- Laat de granola helemaal afkoelen voordat je hem in een glazen pot doet. Het afkoelen is belangrijk: warme of lauwwarme granola verliest in een afgesloten pot zijn knapperigheid.
- Ontbijt met granola
- Schenk de amandelmelk in een kom.
- Strooi de granola over de amandelmelk en verdeel er tot slot de banaan en blauwe bessen over.