Deze crackers met zelfgemaakte eiersalade zijn een heerlijke optie als ontbijt of lunch. binnen een paar minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Deze en andere recepten vind je in mijn Online Leefstijlprogramma.
Crackers met eiersalade en avocadosalade
Recept van Dokter Tamara
Gang Boeken, ontbijt, Recepten
Personen
2
personenVoorbereiding
10
minutesKooktijd
10
minutesCalorieën
567
kcalingrediënten
3 3 eieren
2 el 2 ongezouten cashewnoten
0.5 el 0.5 mayonaise
1 el 1 volle yoghurt
0.5 tl 0.5 mosterd
1 1 bosuitje
6 6 vezelrijke crackers
0.5 tl 0.5 paprikapoeder
- Avocadosalade
0.5 0.5 ½ paprika
1 1 augurk
0.5 stronk 0.5 witlof
1 1 avocado
1 el 1 citroensap
Peper naar smaak
Bereiding
- Eiersalade
- Kook de eieren 8 minuten. Pel de eieren en snijd ze in stukjes. Doe de eieren in een schaaltje en voeg de cashewnoten toe.
- Meng de mayonaise, yoghurt en mosterd door de eieren met cashewnoten.
- Snijd of knip de bosui in ringetjes. Verdeel de eiersalade over de crackers. Strooi er wat paprikapoeder over en garneer de crackers met de bosui.
- Avocadosalade
- Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de augurken en de witlof in stukjes.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in stukjes en schep het uit de schil met een lepel.
- Meng de paprika, augurk, witlof, avocado stukjes en citroensap. Serveer de avocadosalade naast de crackers met eiersalade.