Een frisse, eiwitrijke maaltijd boordevol smaak! De knapperige groenten, zachte tofu en hartige dressing maken dit een echte favoriet.
Japanse tofu pokébowl
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
5 gr gember
1 el worcestersaus
1 el azijn
2 el sesamolie
300 gr tofu
100 gr edamame bonen
100 gr radijsjes
1 wortel
1 bosui
200 gr quinoa
1 tl sesamzaadjes
Bereiding
- Rasp de gember en meng dit met de worcestersaus, azijn en sesamolie in een kom.
- Dep de tofu droog met keukenpapier, scheur het in stukjes en schep het voorzichtig door het saus-mengsel.
- Kook water en giet dit over de edamame bonen. Laat dit 2 minuten staan. Laat het daarna goed uitlekken.
- Snijd de radijsjes in plakjes, schaaf de wortel tot lange slierten en snijd de bosui fijn.
- Kook de quinoa volgens de verpakking. Verdeel de quinoa over kommen en garneer met de edamame bonen, radijsjes en wortel. Schep de tofu er doorheen.
- Besprenkel met de overgebleven dressing en garneer met de bosui en sesamzaadjes
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën605
- % per dag *
- Totaal vet
34.8g
53%
- Totaal koolhydraten
32.4g
11%
- Vezels 12g 48%
- Eiwit 34.5g 68%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.