Hartige havermout met spinazie, champignons en ei

Romige hartige havermout met sappige champignons, veel spinazie en een zacht eitje. Comfortfood dat voedt én lang verzadigt.

Hartige havermout met spinazie, champignons en ei

Hartige havermout met spinazie, champignons en ei

0.0 from 0 votes
Gang lunch
Voor

2

personen
Calorieën

510

kcal
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 60 gr volkoren havermout

  • 200 ml water

  • 150 ml volle melk

  • 300 gr kastanjechampignons

  • 200 gr spinazie

  • 2 stuks eieren

  • 1 el olijfolie

  • 0.25 tl zwarte peper

Bereiding

  • Snijd de champignons in plakken en bak 5 minuten in olijfolie.
  • Voeg spinazie toe en laat slinken.
  • Breng melk en water aan de kook en roer de havermout erdoor; laat 4–5 minuten garen.
  • Schep de havermout in kommen en verdeel de groente erop.
  • Kook of pocheer de eieren zacht en leg ze bovenop; maal zwarte peper erover.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën510
  • % per dag *
  • Totaal vet 20.0g 26%
    • Totaal koolhydraten 42.0g 16%
      • Vezels 9.0g 33%
    • Eiwit 22.0g 44%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer artikelen