Een moderne draai aan stamppot: romige aardappelpuree met gestoofde boerenkool, ziltige feta, zoete zongedroogde tomaatjes en knapperige pijnboompitten. Deze verwarmende maaltijd is heerlijk vullend én voedzaam, perfect voor een doordeweekse avond.
Boerenkoolstamppot met feta en zongedroogde tomaat
Recept van Dokter Tamara
Gang diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
604
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
250 gr 250 kruimige aardappels
300 gr 300 boerenkool
1/2 1/2 ui
2 el 2 olijfolie
60 gr 60 feta
30 gr 30 zongedroogde tomaatjes
20 gr 20 roomboter
50 gr 50 pijnboompitten
Bereiding
- Schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar.
- Snijd de ui in halve ringen en fruit in olijfolie. Voeg de boerenkool toe en stoof 5-10 minuten.
- Verkruimel de feta, snijd de tomaatjes. Giet de aardappels af en stamp ze met roomboter.
- Meng de boerenkool door de aardappelpuree. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
- Rooster de pijnboompitten kort. Garneer de stamppot met feta, tomaatjes en pijnboompitten.