Opname:

Positieve gezondheid: veerkracht & balans
Met Karen van Ruiten

Vaak gaat de aandacht in zorg uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Het model van Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op onze veerkracht en wat het leven betekenisvol maakt.
Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies, en wordt sinds 2011 toepast door talloze zorg- en welzijnsorganisaties. Met deze bredere benadering staat het vermogen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan centraal. Veel mensen zijn hierdoor enthousiast en benutten het model voor zichzelf of in hun werk in de spreekkamer. Graag vertellen we je tijdens dit webinar meer!

Wat komt er aan bod tijdens deze lezing?

Karen van Ruiten

Karen van Ruiten is onder andere directeur van Positieve Gezondheid. Ze werkt dagelijks met veel plezier aan een gezonder Nederland. Dat doet ze in diverse rollen via beleid en onderzoek, maar het liefst gaat ze samen met anderen concreet aan de slag.


Karen heeft ze sinds haar vierde ook diabetes type 1, en brengt daardoor naast de theorie en werkervaring ook de persoonlijke ervaringen rondom gezondheid met zich mee.

Wil je meer weten over Positieve gezondheid?
Dit kun je op deze website lezen.