Deze bloemkoolcurry met kikkererwten is gezond en ook nog eens heel erg smaakvol. Dit recept is heel simpel, maar wel weer net even iets anders dan een standaard Nederlands prakje.
Bloemkoolcurry met kikkererwten
Recipe by Dokter Tamara
Course: diner
Servings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
2 potten 2 kikkererwten (à 400 g per pot)
4 el 4 extra vierge olijfolie
1 1 grote ui, halve ringen
1 el 1 kerriepoeder
1 tl 1 komijn
2 el 2 verse gember, grof geraspt
3 tenen 3 knoflook, fijngehakt
400 ml 400 kokosmelk, uit blik
250 ml 250 gekookt water
sap van 1/2 citroen
1 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
2 2 handen bladpeterselie
Snufje zout
Versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf voortdurend roeren om aanbakken te voorkomen.
- Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
- Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog 2 minuutjes zachtjes koken.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.