Een traybake met een twist: deze ovenschotel met avocado, mais, bonen en witvis geeft een Mexicaans gevoel aan jouw avondmaaltijd. Je kunt dit recept en andere traybakes vinden in mijn gratis e-book.
Mexicaanse bake met witvis
                                            Recept van Dokter Tamara
                    
                    
				                
                
    				Gang diner                
			Servings
								
							
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
35
minutesCalories
570
kcalIngrediënten
- 2 tomaten 
- 200 gr courgette 
- 60 gr maïs (in glazen pot) 
- 300 gr zwarte bonen (in glazen pot) 
- 2 tl paprikapoeder 
- 2 tl komijn 
- 2 el olijfolie 
- snuf versgemalen peper 
- 200 gr koolvis 
- 1 el limoensap 
- 3 gr koriander 
- 1 avocado 
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de tomaten in partjes en de courgette in kleine blokjes. Doe de zwarte bonen wassen in koud water en doe dit samen met de tomaten, courgette en maïs in de bakplaat.
- Verdeel over de bakplaat de paprikapoeder, komijn, olijfolie en versgemalen peper. Hussel dit goed door, zodat alles bedekt is met de olie en specerijen.
- Bedek de koolvis met het limoensap en versgemalen peper. Leg de koolvis op de groente in de bakplaat en bak dit voor ongeveer 20 minuten.
- Serveer het gerecht met de koriander en een in plakjes gesneden avocado.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën570
- % per dag *
- Totaal vet
		                31g
		                40%
- Totaal koolhydraten
		                32g
		                12%- Vezels 17g 61%
 
- Eiwit 34g 68%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.
 
								 
					








