Gevuld met verse spinazie en romige feta, omhuld in lichte, luchtige crêpes, bieden ze een smaakvolle twist aan een klassiek gerecht. Deze eenvoudig te bereiden crêpes zijn ideaal voor zowel lunch als diner, en zullen zeker een favoriet worden bij het hele gezin.
Hartige spinazie & feta crêpes
Gang lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
25
minutesCalories
580
kcalIngrediënten
- Crêpesbeslag
50 gr kokosmeel
4 eieren
200 ml plantaardige melk
2 druppels vanille-extract
2 el olijfolie
- Vulling
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
200 gr verse spinazie
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn, gemalen
Versgemalen peper naar smaak
150 gr feta, verkruimeld
0,5 avocado, in plakjes
Bereiding
- Meng in een kom het kokosmeel, eieren, plantaardige melk, vanille-extract en olijfolie tot een glad beslag.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet een laagje beslag in de pan. Kantel de pan om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak de crêpe ongeveer 2 minuten per kant, totdat beide kanten goudbruin zijn. Herhaal met de rest van het beslag.
- Snijd de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit olijfolie in een wok of grote pan. Fruit de ui en knoflook.
- Voeg de spinazie toe en bak totdat het slinkt. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, en peper.
- Verdeel de spinazie-vulling over de gebakken crêpes. Voeg de verkruimelde feta en de plakjes avocado toe. Rol de crêpes op en serveer ze warm.
Nutrition Facts
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalories580
- % per dag *
- Total Fat
40.7g
62%
- Total Carbohydrate
13.8g
5%
- Dietary Fiber 18.6g 72%
- Protein 30.4g 60%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.