Boerenkoolstamppot met feta en zongedroogde tomaatjes

Boerenkool, maar dan anders! Dit is niet je standaard stamppot. Boerenkool, feta, en zongedroogde tomaatjes zorgen voor een lekkere en gezonde maaltijd. Perfect voor een herfstavond.

Boerenkoolstamppot met feta en zongedroogde tomaatjes

0.0 from 0 votes
Course: diner
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 250 gr kruimige aardappels

  • 0.5 ui

  • 2 el olijfolie

  • 300 gr boerenkool

  • 20 gr roomboter

  • 50 gr pijnboompitten

  • 30 gr zongedroogde tomaatjes

  • 60 gr feta

Bereiding

  • Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui.
  • Voeg de boerenkool toe en stoof deze gaar in 5-10 minuten.
  • Stamp de aardappels met de roomboter tot een smeuïge puree en meng de boerenkool erdoor.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Verdeel de stamppot over twee borden en garneer met feta, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten.

Nutrition Facts

2 servings per container


  • Amount Per ServingCalories604
  • % Daily Value *
  • Total Fat 37g 57%
    • Total Carbohydrate 40g 14%
      • Dietary Fiber 13g 52%
    • Protein 20g 40%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

      Meer diner recepten