Boerenkoolstamppot met feta en zongedroogde tomaatjes

Boerenkool, maar dan anders! Dit is niet je standaard stamppot. Boerenkool, feta, en zongedroogde tomaatjes zorgen voor een lekkere en gezonde maaltijd. Perfect voor een herfstavond.

Boerenkoolstamppot met feta en zongedroogde tomaatjes

0.0 from 0 votes
Gang diner
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 250 gr kruimige aardappels

  • 0.5 ui

  • 2 el olijfolie

  • 300 gr boerenkool

  • 20 gr roomboter

  • 50 gr pijnboompitten

  • 30 gr zongedroogde tomaatjes

  • 60 gr feta

Bereiding

  • Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui.
  • Voeg de boerenkool toe en stoof deze gaar in 5-10 minuten.
  • Stamp de aardappels met de roomboter tot een smeuïge puree en meng de boerenkool erdoor.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Verdeel de stamppot over twee borden en garneer met feta, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën604
  • % per dag *
  • Totaal vet 37g 57%
    • Totaal koolhydraten 40g 14%
      • Vezels 13g 52%
    • Eiwit 20g 40%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten