Deze halloumi pasta combineert hartige, goudbruin gebakken halloumi met een romige saus en verse kruiden. Een heerlijke, vullende maaltijd boordevol smaak en textuur!
Halloumi pasta
Gang diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
30
minutesIngrediënten
150 gr volkoren penne
100 gr halloumi
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
200 gr cherrytomaten
200 gr courgette
2 el zwarte olijven
300 gr tomatenblokjes
1 tl gedroogde oregano
2 el verse peterselie
Bereiding
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
- Snijd de halloumi in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi blokjes in 3-4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Hak de knoflook fijn, halveer de tomaten en snijd de courgette in halve maantjes. Voeg de courgette en cherry tomaten toe aan dezelfde pan en bak 4-5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Snijd de olijven in plakjes. Voeg de tomatenblokjes uit blik, oregano en olijven toe aan de pan. Laat 5-7 minuten pruttelen totdat de saus iets is ingedikt.
- Voeg de gekookte penne en een scheutje van het kookvocht toe aan de saus. Roer goed door en verwarm kort. Voeg de gebakken halloumi toe en meng voorzichtig.
- Snijd de peterselie fijn. Verdeel de pasta over een bord en garneer met verse peterselie. Serveer direct.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën502
- % per dag *
- Totaal vet
27.4g
42%
- Totaal koolhydraten
38.9g
13%
- Vezels 10.6g 40%
- Eiwit 19.6g 38%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.