Start je dag met deze voedzame en smaakvolle blauwe bessen pannenkoeken! Gemaakt met amandelmeel en chiazaad voor een boost aan eiwitten, gezonde vetten en vezels. De warme bessensaus en frisse toppings zorgen voor een perfecte balans tussen zoet en fris. Ideaal als stevig ontbijt of lichte lunch!
Pannenkoeken met yoghurt en blauwe bessen
Recept van Dokter Tamara
Servings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
15
minutesIngrediënten
- Pannenkoeken
70 gr 70 amandelmeel
50 ml 50 melk (volle of plantaardige variant)
2 2 eieren
1 el 1 olijfolie
100 gr 100 blauwe bessen
20 gr 20 chiazaad
- Topping
200 gr 200 rode bessen
60 gr 60 Griekse yoghurt
30 gr 30 zaden en pittenmix
Bereiding
- Maak een beslag door het amandelmeel, de melk en de eieren te mengen in een kom.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat de randen goudbruin zijn. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
- Maak ondertussen de bessensaus: verwarm de blauwe bessen in een steelpan met een eetlepel water en het chiazaad. Roer regelmatig tot de bessen barsten en er een dikke saus ontstaat.
- Serveer de pannenkoeken warm, gegarneerd met de bessensaus.
- Voeg per pannenkoek de rode bessen, Griekse yoghurt en zadenmix toe.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën570
- % per dag *
- Totaal vet
41.6g
64%
- Totaal koolhydraten
17.4g
6%
- Vezels 13.4g 52%
- Eiwit 23.7g 46%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.