Pannenkoeken met yoghurt en blauwe bessen

Start je dag met deze voedzame en smaakvolle blauwe bessen pannenkoeken! Gemaakt met amandelmeel en chiazaad voor een boost aan eiwitten, gezonde vetten en vezels. De warme bessensaus en frisse toppings zorgen voor een perfecte balans tussen zoet en fris. Ideaal als stevig ontbijt of lichte lunch!

Pannenkoeken met yoghurt en blauwe bessen

Recept van Dokter Tamara
4.0 from 2 votes
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • Pannenkoeken
  • 70 gr 70 amandelmeel

  • 50 ml 50 melk (volle of plantaardige variant)

  • 2 2 eieren

  • 1 el 1 olijfolie

  • 100 gr 100 blauwe bessen

  • 20 gr 20 chiazaad

  • Topping
  • 200 gr 200 rode bessen

  • 60 gr 60 Griekse yoghurt

  • 30 gr 30 zaden en pittenmix

Bereiding

  • Maak een beslag door het amandelmeel, de melk en de eieren te mengen in een kom.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek totdat de randen goudbruin zijn. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  • Maak ondertussen de bessensaus: verwarm de blauwe bessen in een steelpan met een eetlepel water en het chiazaad. Roer regelmatig tot de bessen barsten en er een dikke saus ontstaat.
  • Serveer de pannenkoeken warm, gegarneerd met de bessensaus.
  • Voeg per pannenkoek de rode bessen, Griekse yoghurt en zadenmix toe.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën570
  • % per dag *
  • Totaal vet 41.6g 64%
    • Totaal koolhydraten 17.4g 6%
      • Vezels 13.4g 52%
    • Eiwit 23.7g 46%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten

      Halloumi pasta

      Deze halloumi pasta combineert hartige, goudbruin gebakken halloumi met een