Deze noedels met tuinbonen zijn een heerlijke en snelle maaltijd vol smaak en kleur. Ideaal voor een doordeweekse avond wanneer je iets gezonds én lekkers wilt!
Noedels met tuinbonen
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
25
minutesIngrediënten
300 gr tuinbonen
2 volkoren noedel nestjes
1 tl gember
2 teentjes knoflook
Sap van 1 limoen
2 el sojasaus
2 tl tahini
2 rode uien
2 el sesamolie
2 tl kerriepoeder
1 rode peper
2 eieren
2 el verse koriander
Bereiding
- Kook de tuinbonen volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud water. Zet apart.
- Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Meng het limoensap, sojasaus, tahini, knoflook en gember in een klein kommetje. Zet apart.
- Snipper de ui en snijd de rode peper fijn. Verhit de helft van de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode uien, rode peper en kerriepoeder toe en bak 2-3 minuten tot ze geurig en zacht zijn.
- Voeg de tuinbonen toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
- Voeg de gekookte noedels en de tahini-limoensaus toe aan de pan. Meng alles goed door en verwarm nog 1-2 minuten.
- Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan, en bak hierin de (spiegel)eieren.
- Verdeel de noedels over een bord en garneer met verse koriander en het ei. Serveer direct.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën515
- % per dag *
- Totaal vet
28.7g
44%
- Totaal koolhydraten
31.7g
11%
- Vezels 14.2g 57%
- Eiwit 25.2g 50%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.