Gegrilde groenten met parelcouscous en citroendressing

Deze smaakvolle en eenvoudige maaltijd bevat meer dan 300 gram groente per persoon. De lauwwarme parelcouscous combineert heerlijk met de frisse dressing en gegrilde groenten.

Gegrilde groenten met parelcouscous en citroendressing

0.0 from 0 votes
Gang diner
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

300

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 1 1 rode paprika

  • 1 1 courgette

  • 1 1 aubergine

  • 1 1 rode ui

  • 1 el 1 olijfolie

  • 140 gr 140 volkoren parelcouscous

  • 1 el 1 extra vierge olijfolie

  • 1 el 1 citroensap

  • 5 gr 5 verse munt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd alle groenten in grove stukken, meng met olijfolie en rooster ±25 minuten. Schep halverwege om.
  • Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Laat kort uitstomen.
  • Meng extra vierge olijfolie, citroensap en fijngehakte munt tot een frisse dressing.
  • Meng de couscous met de gegrilde groenten en besprenkel met de dressing. Serveer lauw warm of koud.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën599
  • % per dag *
  • Totaal vet 30g 47%
    • Totaal koolhydraten 44g 15%
      • Vezels 11g 44%
    • Eiwit 21g 42%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten