Bowl met geroosterde bloemkool, kikkererwten en tahin-citroensaus

Een warme en vullende bowl vol groenten en plantaardige eiwitten, afgewerkt met een romige dressing van tahin en citroen. Perfect voor lunch of diner!

Bowl met geroosterde bloemkool, kikkererwten en tahin-citroensaus

0.0 from 0 votes
Gang lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

600

kcal

Dit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.

Ingrediënten

  • 500 gr 500 bloemkool

  • 260 gr 260 kikkererwten (uitlekgewicht)

  • 1 el 1 olijfolie

  • 1 tl 1 komijnpoeder

  • 150 gr 150 babyspinazie

  • 10 gr 10 verse peterselie

  • 1 teen 1 knoflook

  • 2 el 2 tahin

  • 1 el 1 citroensap

  • 2 el 2 water

  • 1 el 1 extra vierge olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in roosjes en meng met kikkererwten, olijfolie en komijn. Rooster 25 minuten in de oven, halverwege omscheppen.
  • Rasp of pers de knoflook. Meng alle saus-ingrediënten tot een gladde dressing. Voeg eventueel extra water toe voor gewenste dikte.
  • Verdeel spinazie over diepe borden, leg daar de geroosterde groenten op. Garneer met de tahinsaus en verse peterselie.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën600
  • % per dag *
  • Totaal vet 36g 56%
    • Totaal koolhydraten 34g 12%
      • Vezels 15g 60%
    • Eiwit 22g 44%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer diner recepten