Een verwarmende kom vol comfort en gezondheid: deze romige courgettesoep met een vleugje citroen is perfect voor een lichte lunch of als voedzaam diner. De combinatie van zacht gestoofde courgette, frisse kruiden en romige Griekse yoghurt zorgt voor een fluweelzachte structuur en een verrassend frisse smaak. Met een topping van krokante kikkererwten en verse tuinkruiden is dit een kom die je lichaam én je zintuigen verwent. Licht, voedzaam en boordevol groenten.
Romige courgettesoep met krokante kikkererwten
2
servings10
minutes20
minutes610
kcalDit recept is vegetarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
2 2 courgettes
1 1 ui
2 el 2 olijfolie
1 teentje 1 knoflook
500 ml 500 water
1 tl 1 citroenrasp
2 el 2 Griekse yoghurt (vol)
200 gr 200 kikkererwten (gekookt)
1 tl 1 komijnpoeder
1 el 1 extra vierge olijfolie
verse peterselie of dille
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook.
- Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee.
- Schenk het water erbij en laat 15 minuten zacht koken.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Roer de Griekse yoghurt en citroenrasp erdoor.
- Meng de kikkererwten met komijn en extra vierge olijfolie en rooster 20 min in de oven op 200°C.
- Serveer de soep met de geroosterde kikkererwten en verse kruiden.
Apparatuur
- staafmixer
- oven
- soeppan