Veel mensen denken bij nachos meteen aan een hele ongezonde snack, maar je kunt er ook heel goed een gezonde maaltijd van maken! Deze nacho schotel bevat daarom een flinke portie groenten en is ook nog eens helemaal geschikt voor de vegetariërs onder ons!
Nacho schotel
Recept van Dokter Tamara
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesIngrediënten
½ ½ rode ui
1 el 1 witte wijnazijn
250 gr 250 kastanjechampignons
2 2 rode paprika’s
snufje snufje paprikapoeder
versgemalen peper
60 gr 60 nacho chips
90 gr 90 geraspte kaas
40 gr 40 crème fraîche
snufje snufje cayennepeper
75 gr 75 cherrytomaatjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de rode ui in fijne halve ringen en marineer in de witte wijn azijn.
- Snijd de kastanjechampignons in kwarten, en snijd de paprika in stukjes van
gelijke grootte. - Bak de champignons ca 5 min. zonder olie tot ze hun vocht loslaten, voeg dan
paprika toe en bak deze kort mee. - Voeg wat paprikapoeder en peper toe aan het groentemengsel.
- Haal de ui uit de azijn.
- Verdeel ⅓ van de nacho’s over een ovenschaal en doe daar de helft van de
groenten overheen met ⅓ van de kaas. Herhaal dit om nog een laag te maken en
voeg de laatste nacho’s toe met de rest van de kaas op de bovenkant. - Zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Meng de crème fraîche met wat cayennepeper en paprikapoeder naar smaak.
- Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes.
- Prak de avocado fijn en voeg de fijngesneden cherrytomaatjes toe.
- Verdeel alle avocado-tomatenmix en crème fraîche over de nacho’s.