Paddenstoelenterrine klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar je zet het echt in een handomdraai op tafel! Dit recept is echt een aanrader voor iedereen die gek is op paddenstoelen en champignons! Dit recept is afkomstig uit het Eet Beter in 28 dagen boek.
Paddenstoelenterrine
Recept van Dokter Tamara
Gang diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesIngrediënten
Olijfolie om in te bakken
200 gr 200 paddenstoelenmelange, in plakjes
200 gr 200 kastanjechampignons, in plakjes
2 el 2 sojasaus zonder suiker
50 gr 50 amandelen, grofgehakt
1 tl 1 sambal
1 1 teentje knoflook, geperst
2 2 middelgrote eieren
100 gr 100 oude kaas, geraspt
Versgemalen zwarte peper
Snufje zout
handje verse peterselie, grofgehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met olijfolie.
- Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen samen met de sojasaus 10-15 minuten op middelhoog vuur, tot al het vocht uit de paddenstoelen is verdampt. Voeg na 8-12 minuten de amandelen, sambal en knoflook toe.
- Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg driekwart van de oude kaas en alle gebakken paddenstoelen toe en schep goed om. Breng op smaak met peper.
- Giet het paddenstoelenmengsel in de ovenschaal en bak de terrine in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
- Serveer met de peterselie en de overige geraspte kaas.
Nutrition Facts
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalories585
- % per dag *
- Total Fat
45.6g
70%
- Total Carbohydrate
9.6g
3%
- Dietary Fiber 4.8g 16%
- Protein 30.8g 60%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.